Home \ index
 

Jak zablokować ludzi na Facebooku.

 

Czy jest ktoś, kogo wolałbyś nie widzieć na Facebooku? Nigdy się nie bój - nigdy nie będziesz musiał zajmować się ludźmi, którzy przeszkadzają Ci w Internecie. Dzięki wbudowanym narzędziom blokującym Facebooka możesz już nigdy nie widzieć kogoś na Facebooku. A co najlepsze, zajmie to tylko kilka kliknięć!

              

Procedura .

    

    1      Korzystanie z menu konfiguracji prywatnej  .

    
     
  1.            1      Kliknij przycisk "Ustawienia prywatności" w prawym górnym rogu. Zacznij od zalogowania się na swoje konto na Facebooku. Na stronie głównej znajdź małą ikonę w prawym górnym rogu, która wygląda jak kłódka obok kilku pasków. Kliknij ten przycisk.       
  2.  
  3.             2      Kliknij na "Jak uniknąć przeszkadzania komuś?" " To otwiera nową ofertę. Oto krótkie wyjaśnienie, jak ludzie blokują na Facebooku.       
  4.  
  5.             3      Wpisz nazwisko lub adres e-mail osoby, którą chcesz zablokować. Kliknij "Blokuj" i kontynuuj. To działanie nie blokuje - nadal musisz potwierdzić swój wybór. 
       
    • Pamiętaj, że niektórzy ludzie nie używają prawdziwego nazwiska na swoim koncie na Facebooku. Jeśli dotyczy to osoby, która Ci przeszkadza, możesz wyszukać jej "zabawną" nazwę lub użyć jej adresu e-mail.
    •  
           
  6.  
  7.             4      W następnym oknie kliknij "Zablokuj". Po kliknięciu pierwszego przycisku "Zablokuj" otworzy się nowe okno z listą wyników pasujących do wyszukiwania. Znajdź osobę, której potrzebujesz, a następnie kliknij "Blokuj" obok swojego imienia i nazwiska. 
       
    • Powoduje to otwarcie ostatniego okna. To okno wyjaśni szczegółowo, co dokładnie oznacza blokowanie twoich relacji z tą osobą na Facebooku. Kliknij przycisk "Zablokuj", aby zakończyć wybór. Ta osoba nie zostanie zablokowana, dopóki nie wykonasz tego kroku.  
    •  
                     
  8.  
             

    2      Użyj tego profilu  .

    
     
  1.             1      Przejdź do profilu osoby, którą chcesz zablokować. Możliwe jest również zablokowanie kogoś, kto blokuje Cię bezpośrednio ze swojej strony profilu. Ta opcja jest odpowiednia, jeśli nie możesz znaleźć tej osoby za pomocą metody wymienionej powyżej.       
  2.  
  3.             2      Kliknij przycisk " .." w górnej części strony. Na stronie profilu tej osoby zobaczysz kilka szarych przycisków po prawej stronie ich nazwy i zdjęcia. Z prawej strony zobaczysz przycisk przypominający trzy kropki (zwykle obok "Wiadomości"). Kliknij na niego.       
  4.  
  5.             3      Wybierz "Blokuj" z menu. Powinieneś zobaczyć listę ofert z "...". Poniżej powinieneś zobaczyć "Blokuj". Kliknij na niego.       
  6.  
  7.             4      Kliknij "Potwierdź", aby zakończyć proces. Wyświetlane jest okno wyjaśniające szczegóły procesu blokowania. Aby zakończyć, kliknij "Potwierdź" u dołu. Ta osoba blokuje.       
  8.  
             

    3      Opcje blokady mobilnej  .

    
     
  1.             1      Użyj menu "Ustawienia", aby zablokować na urządzeniach z Androidem i Apple. Sposób blokowania ludzi na Facebooku jest bardzo podobny do Androida i Apple. Postępuj zgodnie z poniższymi instrukcjami, jeśli korzystasz z którejkolwiek aplikacji - istnieje bardzo niewiele różnic między nimi wymienionych poniżej.  
       
    • Odwiedź stronę profilu osoby, którą chcesz zablokować.
    •  
    • Na Androidzie kliknij przycisk po prawej stronie ekranu, który wygląda jak trzy kropki. W Appla przycisk ten będzie wyglądał jak kwadrat ze strzałką wskazującą.
    •  
    • Kliknij "Zablokuj" z menu. Kliknij "Zablokuj" ponownie, aby potwierdzić wybór.
    •  
           
  2.  
  3.             2      Użyj menu suwaka na urządzeniach z systemem Windows. Jeśli masz Windows Phone, blokowanie ludzi jest dość łatwe. Postępuj zgodnie z instrukcjami poniżej:  
       
    • Wprowadź prawą stronę ekranu. Kliknij "Ustawienia". Możesz również nacisnąć logo systemu Windows + przycisk I
    •  
    • Kliknij "Ustawienia konta". Następnie kliknij "Blokowanie".
    •  
    • Wprowadź nazwisko osoby, którą chcesz zablokować. Kliknij "Zablokuj", aby potwierdzić.
    •  
           
  4.  
  5.             3      Użyj "Prywatność i prywatność", aby zablokować dowolny telefon. Jeśli nie możesz skorzystać z opcji wymienionych powyżej, aby kogoś zablokować, ta opcja powinna działać na wszystkich smartfonach. Będziesz potrzebował wyszukiwarki internetowej na swoim telefonie - nie Facebook. Postępuj zgodnie z instrukcjami poniżej:  
       
    • Otwórz wyszukiwarkę i przejdź do strony m.facebook.com.
    •  
    • Kliknij "Ustawienia i prywatność" (powinno być na dowolnej stronie).
    •  
    • Kliknij "Zablokuj". Wpisz nazwisko lub adres e-mail osoby, którą chcesz zablokować.
    •  
    • Kliknij "Zablokuj".
    •  
           
  6.  
             

    4      Odblokuj kogoś  .

    
     
  1.             1      Kliknij przycisk "Ustawienia prywatności" w prawym górnym rogu. Jeśli zdecydujesz, że wcześniej zablokowana osoba zasługuje na kolejną szansę, możesz ją odblokować w kilku krokach. Zacznij od kliknięcia przycisku w prawym górnym rogu Facebooka, który wygląda jak kłódka obok kilku linii. Spowoduje to wyświetlenie menu "Ustawienia prywatności". 
       
    • Ten przycisk jest taki sam jak w powyższej pierwszej metodzie.
    •  
           
  2.  
  3.             2      Kliknij "Jak przeszkodzić komuś mnie zawracać?" " Zasadniczo jest tak, jakbyś chciał kogoś najpierw zablokować.       
  4.  
  5.             3      Kliknij "Pokaż wszystkich zablokowanych użytkowników". " Ten link znajduje się bezpośrednio pod oknem tekstowym używanym do wyszukiwania osób do zablokowania.       
  6.  
  7.             4      Kliknij przycisk "Odblokuj" obok osób, które chcesz odblokować. Pojawi się wyskakujące okno z nazwami osób, które zablokowałeś. Kliknięcie przycisku "Odblokuj" spowoduje wyświetlenie małego okna potwierdzenia. Kliknij "Potwierdź", aby zakończyć. 
       
    • Pamiętaj, że po odblokowaniu nie będziesz mógł go zablokować ponownie w ciągu najbliższych 48 godzin.
    •  
           
  8.  
  9.             5      Wyślij kolejną prośbę o dodanie do znajomych, jeśli chcesz ponownie zostać znajomym. Odblokowanie kogoś nie staje się automatycznie twoim znajomym na Facebooku. Będziesz musiał wysłać mu ponownie prośbę o dodanie do Facebooka, a osoba, którą odblokowałeś, będzie musiała ją zatwierdzić. 
       
    • Dowiedz się więcej o tym, jak dodawać znajomych do Facebooka, gdzie wyjaśniono to krok po kroku.
    •  
           
  10.  
             

Wskazówki .

               (3)                     
Index popularny:
Jak korzystać z Snapchata.

Jak blokować ludzi na Facebooku.

Jak złożyć amerykańską flagę.

Jak usuwać znajomych z Facebooka.

Jak budować zaufanie.

Jak leczyć zatkane oskrzela.

Jak zdobyć wielu subskrybentów w YouTube.

Jak wyczyścić toaletę za pomocą koła.

Jak usuwać znajomych z Facebooka.

Jak zrekonstruować Instagram.

Jak zmniejszyć ciśnienie krwi bez leków.

Jak zrekonstruować Instagram.

Jak przyciąć drzewo.

Jak zapobiec zamarzaniu mózgu.

Jak stworzyć fałszywy profil na Facebooku.

Jak rozpocząć blogowanie.

Jak usuwać znajomych z Facebooka.

Jak owinąć Magic Circle.

Jak się przebrać w Paryżu.

Pozbądź się ciemnych plam na swojej twarzy.

Jak leczyć zatkane oskrzela.